Craiova furata la turneul de handbal

In perioada 29-31 mai, echipa de handbal CS U Craiova a participat la turneul de baraj pentru promovare in Liga Nationala masculin alaturi de echipele: Uztel Ploiesti, Satu Mare si Brasov. Rezultatele si clasamentul dupa cele 3 zile de competitie au fost:

Vineri, 29 mai

SCM Rom Cri Braşov – CS „U” Craiova 24-31 (13-18)
Uztel Ploieşti – CSM Satu Mare 27-28 (15-10)

Sâmbătă, 30 mai

CS „U” Craiova – CSM Satu Mare 32-40 (16-20)
SCM Rom Cri Braşov – Uztel Ploieşti 29-19 (14-11)

Duminica, 31 mai

Uztel Ploieşti – CS „U” Craiova 36-38 (19-19)
CSM Satu Mare – SCM Rom Cri Braşov 22-29 (14-16)

Clasament final:

1. Rom Cri Braşov 4 p 82- 72
2. CSM Satu Mare 4 p 90- 88
3. CS „U” Craiova 4 p 101-100
4. Uztel Ploieşti 0 p 94- 95

Echipele Rom Cri Brasov si CSM Satu Mare au promovat brat la brat in Liga Nationala in urma unui aranjament facut in ultimul meci: echipa din Brasov avea nevoie de o victorie la 7 puncte diferenta pentru a promova, lucru care s-a si intamplat. Iata ce a declarat un spectator care a fost prezent la meci:

In rasetele generale ale neutrilor, in injuraturile indreptatite ale craiovenilor, in lipsa totala a responsabililor FRH (e duminica, nu?) si in complicitatea evidenta a celor din Satu Mare, primul blat de azi s-a produs. Au fost cel putin 3 jucatori de la Satu Mare care au facut sigur bani de concediu. In ultimele minute fazele erau trase la indigo: Surducan iesea imprudent la interceptie si lasa culoar pe care intra jucatorul brasovean si era gol sau 7m. Cu vreo 2min inainte de final Birtalan junior scapa singur pe contraatac, este ajuns, luat in brate si trantit de pamant cu mingea in mana… Ati ghicit… nu 7m, nu 2min, ci 9m. Ultimul atac de 30 de secunde a apartinut celor din Satu Mare, insa acestia nu au mai tras la poarta, ca era riscul prea mare. Felicitari Craiova care, din pozitia de candidata la ultimul loc a castigat PE TEREN 2 meciuri, insa „n-a avut noroc in viata”… Viceprimarul Satu Mare, sef de galerie cu „spume la gura” in primele 2 zile, a stat azi foarte stingher in mijlocul galeriei, chiar „putin” jenat. L-au deranjat rau trompetele si tobele (care intre noi fie vorba au cam „tacut”). A stat cu degetele in urechi o buna parte din meci… Probabil era convins ca „o sa-i auda urechile” „numai de bine”…”

Un oficial craiovean a declarat:

„O ruşine de meci! Singura variantă care trebuia să se întâmple era aceea ca Braşovul să câştige la şapte goluri diferenţă şi asta s-a şi întâmplat. Federaţia ar fi spus că Universitatea nu are sală şi nici bani pentru Liga Naţională”.

Lasă un comentariu